Preklopi na glavno vsebino

Poišči popoln kroj zase
Kako izbrati pravo obleko

Poišči popoln kroj zase Kako izbrati pravo obleko
Kako izbrati pravo obleko184

Pogovorimo se o oblekah

Dobra obleka je udobna, daje samozavest in naredi odličen prvi vtis. Kaj moraš upoštevati pred nakupom? Tkanino, sezono in kroj. Pri tkaninah so najbolj priljubljeni volna, bombaž in lan. Volnene obleke so vsestranske in idealne za celoletno nošenje, saj zagotavljajo toploto v hladnejšem vremenu in dobro zračenje v toplejšem. Bombažne obleke so lahka in zračna izbira za toplejše vreme in dogodke na prostem. Lanene obleke so najboljša izbira za vroče dni, saj zagotavljajo zračnost in posebno sproščenost. Ne glede na to, ali se pripravljaš na uradni dogodek ali pa želiš osvežiti svoj običajni pisarniški videz, lahko prava obleka naredi veliko razliko.

Običajni kroj

Oblačila standardnega ali običajnega kroja se zelo dobro prilegajo, zato so udobna in elegantna. Na prsih in ramenih je nekoliko več prostora, zato se v njih lahko lažje giblješ. Kroj rok in ramen je mehkejši in udobnejši. Obleke standardnega kroja so primerne za različne priložnosti, pa naj gre za običajen dan v pisarni, zabavo ali pomemben sestanek – brezčasni mornarsko modri odtenek je še posebej primeren za eleganco. Če želiš nekaj bolj drznega, kombiniraj suknjič na primer z jeansom ali chino hlačami in že imaš videz za konec tedna.

Oprijeti kroj

"Obleka oprejetega kroja je brezčasna klasika, ki nikoli ne bo šla iz mode. Ponuja najboljše iz obeh svetov, saj je dobro krojena in hkrati udobna. Pas je bolj poudarjen, ramena imajo naravno linijo, preostali del telesa pa je dobro oblikovan, ne da bi bil preveč tesen. Hlače so ozke in oblikujejo elegantno silhueto. Te obleke so idealne za vse priložnosti, za katere je potrebna obleka. Siva različica je poslovna in univerzalno primerna za vse letne čase. Si se pripravljen obleči elegantno in prefinjeno? Ta kroj obleke je zadetek v polno.

Kakšno barvo izbirati?

Če se vprašaš, kateri barvi v svetu oblek ne bosta nikoli šli iz mode, sta to modra in črna. Klasična modra barva je brezčasen odtenek, ki daje izjemno samozavest in vsestranskost. Vsestranskost modre barve ne pozna meja – popolna je za vsako priložnost, od jutra do večera, v službi ali na priložnostnih dogodkih. Brezčasna črna je utelešenje prefinjenosti. Izberi jo za eleganten videz. Črna barva, primerna za formalne priložnosti ali večerni izhod, vsakemu dogodku doda samozavest in eleganco. Črna obleka je brezčasno privlačna in je osnovni kos garderobe, ki presega trende in letne čase ter poskrbi, da vedno narediš eleganten vtis.

Raúl - Classic Black Suit Look
Poišči popoln kroj zase Kako izbrati pravo obleko