Preklopi na glavno vsebino
02d
12u
53m
30s

Praznovanje 5-letnice ABOUT YOU: do -50% DODATNO le v APLIKACIJI

Vse, kar moraš vedeti
Smernice za pranje spodnjega perila

Vse, kar moraš vedeti Smernice za pranje spodnjega perila
Smernice za pranje spodnjega perila376

Pogovorimo se o nečem, o čemur ne govorimo dovolj pogosto – kako negovati svoje spodnje perilo na pravilen način, da bo zdržalo čim dlje. Da, zahteva posebno pozornost in obstajajo posebni načini pranja spodnjega perila, s katerimi ga popolnoma očistiš in podaljšaš njegovo življenjsko dobo.

Pravilno loči svoje perilo

Posveti nekaj časa, da razporediš svoje spodnje perilo in ga ločiš od ostalih oblačil, saj različne kose na splošno peremo pri različnih temperaturah. Nato spodnje perilo razvrsti po barvah: predvsem je pomembno ločiti temno, barvito in belo perilo ter ga tudi ločeno prati.

Vse, kar moraš vedeti Smernice za pranje spodnjega perila

Izberi nežen detergent

Izberi nežen detergent, ki ni kemičen; to bo v veliko korist tvojemu perilu in tebi. Običajno takšni detergenti ne vsebujejo močnih kemikalij, kot so belilo, fosfati ali encimi, ki lahko poškodujejo in razgradijo določene tkanine, vendar kljub temu opravijo svoje delo.

Vse, kar moraš vedeti Smernice za pranje spodnjega perila

Nastavi pravilno temperaturo

Višje temperature bolje opravijo delo odstranjevanja bakterij in bacilov v pralnem stroju, zato ob pranju le-tega program nastavi na 60°C. 40°C pa bo bolj primerna izbira za občutljivejše spodnje perilo.

Vse, kar moraš vedeti Smernice za pranje spodnjega perila

Drugi nasveti in triki

Pred pranjem preveri etiketo za nego in se seznani z najboljšim načinom ravnanja s tkanino. Za odstranjevanje madežev izberi gel različico detergenta, saj se zelo učinkovito vpije in je bolj nežna. Na del perila, kjer je madež, predhodno nanesi odstranjevalec madežev, nato pa ga daj v pranje. Spodnje perilo suši na zraku, da ohrani svojo obliko, barvo in elastičnost. Dodaten bonus je, da je to boljše za planet in za tvoj račun za elektriko.