Preklopi na glavno vsebino
01d
18u
42m
12s

Praznovanje 5-letnice ABOUT YOU: do -50% DODATNO le v APLIKACIJI

Nasveti, za katere moraš vedeti
Kako negovati svoja oblačila

Nasveti, za katere moraš vedeti Kako negovati svoja oblačila
Kako negovati svoja oblačila177

Skrb za oblačila še nikoli ni bila tako pomembna – zate, za tvoja oblačila in za naš planet. Tukaj je nekaj praktičnih nasvetov in trikov za podaljšanje življenjske dobe tvojih oblačil in njihovega videza.

Svoja oblačila suši na zraku

Oblačila suši na zraku namesto v sušilnem stroju, da ohranijo svojo obliko, barvo in elastičnost. Dodaten bonus je, da je to boljše za planet in tvoj račun za elektriko.

Premišljeno izberi temperaturo za pranje

Odloči se za pranje pri nižjih temperaturah, kot je 20°C ali 30°C. To bo zaščitilo tvoja oblačila in preprečilo bledenje njihovih barv, hkrati pa bo tudi zmanjšalo tveganje krčenja. Poleg tega je to boljše za planet in za tvoj žep.

Nasveti, za katere moraš vedeti Kako negovati svoja oblačila

Uporabi nežen detergent

Izberi detergent, ki je označen kot primeren za občutljiva in nežna oblačila in ni kemičen; to bo v veliko pomoč tvojemu perilu in tebi. Takšni detergenti običajno ne vsebujejo ostrih kemikalij, kot so belilo, fosfati ali encimi, ki lahko poškodujejo in razgradijo določene tkanine.

Nasveti, za katere moraš vedeti Kako negovati svoja oblačila

Mali koraki so pomembni

Oblačila peri obrnjena navzven, madeže pa odstrani z uporabo gobice in posebnim detergentom, tako da madež nežno zdrgneš. Vedno se lahko zaneseš na povsem naravno sredstvo za odstranjevanje neprijetnih vonjav – v cikel izpiranja dodaj pol skodelice belega kisa. Da bo tvoj najljubši pulover vedno videti kot nov, z brivnikom ali glavnikom za volno odstrani morebitne mucke. Tako preprosto je poskrbeti za oblačila in jim pomagati, da zdržijo čim dlje. Ti majhni okoljsko ozaveščeni koraki so lahko zelo koristni!

Nasveti, za katere moraš vedeti Kako negovati svoja oblačila