Preklopi na glavno vsebino

Obožujemo modo.
In obožujemo naš planet.

Naš prispevek
Verjamemo v idejo poštenega poslovanja, hkrati pozitivnega vpliva na okolje ter pravične obravnave vsakega posameznika. Zato si prizadevamo, da ima naše poslovanje čim več pozitivnih učinkov na vse in vsakogar. V okviru našega pristopa se osredotočamo na tri področja: trajnostno usmerjene izdelke, krožnost in naš ekološki odtis.
Izdelki, osredotočeni na trajnost
Noben izdelek ni 100% trajnosten. Vendar menimo, da so številni izdelki v primerjavi z običajnimi izdelki boljša izbira. Z nastavitvami naše trgovine želimo strankam omogočiti, da se pri nakupovanju odločajo na podlagi informacij, ki upoštevajo okoljske in družbene vplive izdelkov.
Navigiraj naše trajnostne simbole med nakupovanjem
Oglej si naše trajnostne kategorije in poišči navdih.
Uporabi naše trajnostne filtre in izberi izdelke s tvojim željenim trajnostnim fokusom.
Klikni na simbol med nakupovanjem in si oglej povzetek trajnosti izdelka.
Oglej si razdelek trajnosti na strani s podrobnostmi izdelka, da poiščeš še več informacij o materialu, proizvodnji in certifikatih izdelkov.
Krožnost
Cilj naših pobud za krožno modo je podaljšati življenjsko dobo izdelkov in zmanjšati količino odpadkov, ki nastajajo pri proizvodnji in potrošnji oblačil. Da bi olajšali spreminjanje potrošniških navad, naša ponudba Second Love prinaša second hand in predelane alternativne kose.
Upcycling ponudba
Naš odtis
Svoj okoljski odtis nenehno merimo in ustrezno izpopolnjujemo svoje analize. S pridobljenim znanjem določimo cilje za zmanjšanje našega odtisa, sodelujemo z našimi partnerji, da bi dosegli izboljšave, in svoj napredek vsako leto predstavimo v poročilu ESG.
Odkrij naše korporativne ukrepe
Naše finančno leto (FY) 2022/2023 v številkah
V poslovnem letu 2022/2023 smo zmanjšali količino emisij naše e-trgovine na 1,20 kg CO₂e na naročilo, kar pomeni izboljšanje naše emisijske učinkovitosti v primerjavi z vrednostjo 1,31 kg CO₂e v začetnem letu 2020/2021. Poleg tega smo v primerjavi z izhodiščnim letom 2020/2021 za 53,7% zmanjšali emisije toplogrednih plinov iz področij 1 in 2, kar potrjuje našo zavezanost zmanjševanju ogljičnega odtisa. Poleg tega smo povečali delež poslovnih partnerjev z znanstveno utemeljenimi cilji na 54,4%. Ti dosežki odražajo naša nenehna prizadevanja za prednostno obravnavo trajnosti in zmanjšanje vpliva na okolje.
Kako lahko ti prispevaš?
Vse, kar moraš storiti, je zmanjšati svojo porabo, sprejemati bolj premišljene odločitve, izbirati krožnost pri vsakodnevnih odločitvah in s tem podaljšati življenjsko dobo svojim najljubšim oblačilom. Na naši Love Your Wardrobe strani najdeš preproste in ustvarjalne nasvete za popravila in nego svojih oblačil.
Čuječnost
Obstaja veliko načinov za bolj premišljene nakupe: od oblikovanja capsule garderobe do izbire predelanih kosov, rabljenih ali bolj trajnostnih modnih izdelkov. Možnosti so neskončne. Izberi blagovne znamke, čigar vrednote ceniš in kupuj kose, ki bodo še dolga leta priljubljeni v tvoji omari.
Skrb za oblačila
Pravilna nega bo pripomogla k daljši življenjski dobi tvojih oblačil. Upoštevanje navodil na etiketi za pranje, bolj redko pranje in izbira mrzle vode pripomorejo k temu. Ne zavrzi svojih oblačil, raje poišči dobrega krojača. Daj jim priložnost za drugo življenje.
Pridruži se krožnosti
Oblačila lahko zaživijo drugo življenje na več načinov, na primer tako, da jim podariš nov namen ali jih predelaš s svojimi ročnimi spretnostmi, jih prodaš naprej ali podariš. Zabavna možnost je tudi izmenjava oblačil s prijatelji.